Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

Εκδόσεις Αλφα Πι

Το καλάθι μου

Κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας
0 Προϊόντα €0.00

Μedicus Hippocraticus

Ισχύει έκπτωση 20% επί όλων των αναγραφόμενων τιμών
Η έκπτωση εφαρμόζεται αυτόματα στο καλάθι σας
Κωδικός: 978-960-6798-22-1
€187.50

 

Πολυτελής δερματόδετη έκδοση σε πανόδετο κουτί
Xειροποίητη βιβλιοδεσία

 
Συγγραφέας: Aδαμάντιος Κοραής
Επιμέλεια: Νίκος A.E. Καλοσπύρος
Αριθμός σελίδων: 76
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 978-960-6798-22-1
 

Mετά τον αρχαίο «Όρκο» του πατέρα της Iατρικής το Medicus Hippocraticus του Αδαμαντίου Κοραή εί ναι μια δεύτερη πνευματική παρακαταθήκη για τους ανθρώπους που έχουν ταχθεί ισοβίως στην υπηρεσία του πάσχοντος συνανθρώπου. Σήμερα που η υγεία έχει αποκτήσει υψηλή προτεραι ότητα στη ζωή μας αλλά έχει ταυτοχρόνως προξενήσει εμμονή και άγχος, προκειμένου να ζούμε με υγιεινό τρόπο, με προφανείς τις αρνητικές συνέπειες σε πολλούς από τους ανησυχούντες υγιείς, κείμενα σαν κι αυτό του Κοραή παραμένουν επίκαιρα, καθώς ενδεχομένως μπορεί να λειτουργήσουν σαν αντίδοτο στους κατασκευασμένους πανικούς του παρελθόντος και του μέλλοντος, ή, επιπλέον, να θεωρηθούν ως μία άλλη απάντηση στην ανθρωπιστική πρωτίστως κρίση της σημερινής ιατρικής.

Είναι μια πολυτελής επανέκδοση της διδακτορικής διατριβής του μεγάλου Nεοέλληνα ιατροφιλοσόφου και δασκάλου Aδαμαντίου Kοραή 222 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση! Το πρωτότυπο λατινικό κείμενο, με τίτλο Medicus Hippocraticus,συνοδεύουν γλαφυρή μετάφραση και αναλυτικά προλεγόμενα του Νικολάου Α.Ε. Καλοσπύρου*. Προλογίζει ο καθηγητής Στέφανος Δ. Γερουλάνος**
* Ο επιμελητής του τόμου (προλεγόμενα & μετάφραση) Δρ.Νικόλαος Α.Ε. Καλοσπύρος, είναι πολυγραφότατος κλασικός φιλόλογος. Εκτός από τα κλασικά γράμματα, έχει επίσης ασχοληθεί με τις Κοραϊκές σπουδές και την Ιστορία των κλασικών γραμμάτων στη νεότερη Ελλάδα και στην Ευρώπη. Διδάσκει Αρχαία Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
** Ο προλογίσας πανεπιστημιακός Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ζυρίχης Στέφ. Δ. Γερουλάνος (MD, PhD, FACS, FCCM, FICA, FEACTS) είναι πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος και Διευθυντής της Μ.Ε.Θ. του Ωνάσειου Καρ διοχειρουργικού Κέντρου. Έγκριτος συγγραφέας, στο παρελθόν έχει διδάξει Ιστορία της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 

Ειδικά Χαρακτηριστικά: 
Τιμή: €187.50
Βάρος: 1150 g
Διαστάσεις: 33 cm × 23 cm × 2 cm
Διαθεσιμότητα: 
από 1 έως 3 ήμερες
Share/Save